Policajti v Bratislave objasnili minuloročnú krádež peňazí z pancierového vozidla

22.03.2013 Bratislava

Bratislava - Vďaka niekoľko mesačnej nepretržitej a intenzívnej práci policajtov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, čelia v súčasnosti obvineniu z obzvlášť závažného zločinu krádeže formou spolupáchateľstva traja Bratislavčania. Podľa výsledkov vyšetrovania sa 32- ročný Roman S., 38- ročný Pavol B. a 43- ročný Peter K. mali krádeže dopustiť 21.12.2012 medzi 14.14 hod až 14.31hod vo Vlčom Hrdle. Po vzájomnej dohode odcudzili muži z pancierového vozidla bezpečnostnej služby tri vrecia a hliníkový kontajner s plastovými vreckami. Vo vreciach a v kontajneri sa nachádzali 10,20 a 50 eurové bankovky. Podľa vyjadrenia zástupcu poškodenej spoločnosti, ktorá vykonáva prevoz peňazí, vznikla krádežou škoda vo výške viac ako 660.000,-€. Vzhľadom na závažnosť spáchaného skutku začal vo veci konať vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Pri obhliadke miesta činu zaistili policajti všetky stopy, ktoré by mohli napomôcť pri objasňovaní skutku. Jednou z vyšetrovacích verzií bola hneď tá, že skutku sa pravdepodobne dopustilo niekoľko osôb. Toto potvrdilo aj ďalšie intenzívne vyšetrovanie. Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave zistili, že Roman S., ako zamestnanec poškodenej spoločnosti zadovážil duplikát diaľkového ovládača spolu s duplikátom kľúča od pancierového vozidla. Tieto následne odovzdal obvinenému Pavlovi B., ktorý bol v čase spáchania skutku taktiež zamestnancom poškodenej spoločnosti.
Odcudzené peniaze z miesta prepravil tretí obvinený, ktorý zamestnancom poškodenej spoločnosti nebol, spolu s obvineným Pavlom B. Príslušníci odboru kriminálnej polície zistili pre vyšetrovanie dôležité skutočnosti o tom, kde sa odcudzené peniaze majú nachádzať. V Bratislave preto vykonali niekoľko domových prehliadok a zaistili ich značnú časť, vo výške viac ako
590.000,-€. Okrem nich zaistili aj všetky veci, ktoré muži spolu s peniazmi odcudzili. Hliníkový kontajner, plastové vrecká a plátenné vrecia.
Vzhľadom na závažnosť vyšetrovaného prípadu a preto, aby jeho objasňovanie nebolo zmarené, neposkytla polícia doteraz k veci bližšie informácie. Obvineným mužom teraz v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov.

 


 

Vyberte región